About Makcik

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Tak kenal orang cakap saya sombong. Bila kenal orang cakap saya nie hardcore, kasar, easy going. Haha. Tak kenal maka tak cinta tau.. Love korang ! :)

Sunday, 25 March 2012

Subhanallah

Assalamualaikum wbt,


Tetiba duk online fb tadi terus terjumpa dengan 2 lagu yang dusssh ! Memang SENTAP bila dengar. Mahu tak nya, jalan cerita lagu nie boleh flashback balik oi sejarah silam kita yang JAHAT tahap maksima tuh ! Sapa laa yang time kecik tak pernah JAHAT macam nie memang tipu laa jawabnya.. Keh keh keh ! ^,^


Okeyh, korang boleh dengar dan hayati setiap lirik dia..


Bagi acik, video nie boleh touching habis sebab dia nak explain kat kita tentang seorang ibu/mak/mama/mummy or whatelse yang sanggup tahan dengan perangai "hardcore" anak-anak dia.. Subhanallah~ memang cukup besar laa sikap sabar dia tuh kat kita. Betul tak ?! *hanguk cepat kalau setuju*


So, kita sebagai anak-anak kenapa tak boleh layan balik macam mana yang dah mak kita korbankan kat kita dulu ?! Cuba pikir balik PATUT ke TAK PATUT ?!


Acik nie tak nak laa judges orang terlebih sangat. Sebab diri sendiri pun tak tahu lagi boleh cukup sempurna ke tak kat mata orang lain. Yela kita semua manusia biasa, yee idok ??


Jadi, moh laa kiter memikiorkan bersame yee ! ^___^Wassalamu,

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Atas Sokongan Anda ! Semoga ALLAH Berkati Kalian Semua. Amin~