About Makcik

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Tak kenal orang cakap saya sombong. Bila kenal orang cakap saya nie hardcore, kasar, easy going. Haha. Tak kenal maka tak cinta tau.. Love korang ! :)

Thursday, 7 June 2012

My Compass !

Assalamualaikum wbt,

Okay, memandangkan acik ada masa kat rumah nie. Meh nak celoteh tentang seseorang nie. Acik nak korang kenal dorang pulak kali nie. Dorang lah yang selalu bagi semangat dengan acik. Baru-baru nie time acik p KL, dengan muka tak malu terus minta follow dorang untuk menuntut ilmu sebanyak yang boleh. *dapat laa merasa kenai dengan lebih ramai lagi* Nak tengok?? Jom usha kat bawah nie,




Yang ini nama'y SHALIZA AZIZ a.k.a Kak Ieja. Dia pun punya blog juga. Nak tengok >> MOH KLIKS SINI<< Beliau seorang akauntan. Sekarang beliau suka bagi anak-anak buahnya panas hati sebab nampak tak dia pegang apa?? Tuh bunga TULIP betui sayangs oi.. Dengan buat part-time bisnes nie laa dia dapat merasa ke sana, FREE OF CHARGES belanja dia pergi sana taw !! Kata'y nak tunggu duit makan gaji entah bila boleh merasa pergi BELGIUM dan HOLLAND pun tak tahu lagi.. Kak Ieja !! Anak buah yang sorang nie nak ikut jugak macam Kak Ieja ! :)





Yang ini plak nama'y NURUL AIN ZULKARNAIND a.k.a yong. Seorang blogger tegar jugak beliau nie. Nie blog dia >>> KAT SINI<<  Background sebelum hanyalah seorang pembantu spa dan business online. Tapi lepas tengok Kak Ieja buat bisnes nie, beliau pun dah dapat pergi jumpa makcik yang menjual nie. Tahu tak kat mana? Haa nie kat VIETNAM. FREE OF CHARGES jugak belanja dia pergi nie. Just bawak duit shopping jaa.  Hadoy, acik rasa nak jerit lagi !! Haa nak tengok lagi ?

Kiranya, sekarang nie anak buah dorang yang sorang nie plak laa tercicir tak dapat follow lagi trip mam tuh. Tapi dalam proses nak layakkan diri jugak jadi macam dorang. 9/10 rezeki tuh datang dari bidang perniagaan. Jadi acik salah sorang budak bisnes tak kan nak tengok saja kot. Mesti nak follow dorang jugak!

Insyallah, satu hari nanti acik tetap jadi macam dorang. Kejayaan mereka tak kan tak terasa nak ikut jejak langkah. Benda baik mesti laa kena ikut. Jadi anda semua doakan yang terbaik yee untuk acik sama ! :)

Wassalam,

4 comments:

  1. insya Allah sampai masa nanti dapat jugak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin, mudah-mudahan termakbul hajat nie. insyallah. thanks :)

      Delete

Terima Kasih Atas Sokongan Anda ! Semoga ALLAH Berkati Kalian Semua. Amin~